SİYASET
9.9.2023 12:18

Peygamberimizden Siyasi Ölçüler

Mehmet Ali Kaya
Mehmet ALİ KAYA
Peygamberimizden Siyasi Ölçüler

“Günah nimetin kaybolmasına sebeptir. Sizler Allah’ın emrine itaat etseniz sizin idarecileriniz de öyle olur. Sizler Allah’a isyan ederseniz sizin idarecileriniz de öyle olur.” “Sizler nasılsanız öyle yönetilirsiniz.”

1. “Din ile dünyayı isteyenlere yazıklar olsun.”

2. “Peygamberimiz (asm) Allah’a şirk koşmamak, çocukları diri diri öldürmemek, zina etmemek, adam öldürmemek, bollukta ve darlıkta, hoş ve nahoş hallerde, hakkımızın çiğnendiği durumlarda itaatten ayrılmamak, yönetimi elinde tutanlarla iktidar mücadelesine girmemek ve her yerde Hakkı müdafaa etmek üzere biat alırdı.”  

3. Hayır ve bereket, kıyamete kadar atların alınlarına bağlanmıştır.”

4. “Şüphesiz Allah bu dini facir ve fasıklarla güçlendirir.”

5. “Gerçek mücahit nefsi ile cihad eden ve hisleriyle hareket etmeyendir.”

6. “En üstün cihad, zalim hükümdara hak söz söylemektir.”

7. Allah’ın senin vasıtan ile bir kişiyi hidayete getirmesi, senin için sahralar dolusu kırmızı koyunlardan daha hayırlıdır.”

8. “Kolaylaştırın, zorlaştırmayın, müjdeleyin, nefret ettirmeyin.”

9. “Herhangi bir menfaat için bir idareciye biat ettikten sonra, menfaatini elde edemeyince biatından dönene Allah kıyamette ne yüzüne bakar, ne onunla konuşur, ne de onu temize çıkarır.”

10. “Sultan (Padişah) yeryüzünde Allah’ın gölgesidir. Mazlumlar ona sığınır, adaletle hükmeder ve Allah onun ile hükmünü icra eder.”

11. “Günah nimetin kaybolmasına sebeptir. Sizler Allah’ın emrine itaat etseniz sizin idarecileriniz de öyle olur. Sizler Allah’a isyan ederseniz sizin idarecileriniz de öyle olur.”  

12. “Sizler nasılsanız öyle yönetilirsiniz.”

13. “Ümmetimin kıvamı ve istikameti şerirleri eliyledir.”

14. Yüce Allah buyurdu: “Ben padişahlar padişahıyım. Padişahların kalpleri parmaklarımın arasındadır. Kullarım bana itaat ederlese, idarecileri onlara rahmet vesilesi kılarım.  Kullarım bana isyan ederlese, idarecileri onlara azap vesilesi yaparım. Sizler idarecilere sövmekle meşgul olmayınız; ancak bana tövbe ve nedamet ediniz; ta ki idarecileri size lütüfkar, merhametli ve adil yapayım.”  

15. “Dinin âfeti üçtür: Cahil müçtehit, zalim idareci, haram ve helale önem vermeyen âlim.”

16. “Âlim olup neyi emredeceğini ve neden nehyedeceğini kesinlikle bilmeyince emretme ve nehyetme işine sakın yanaşma.”

17. “Emirler, iyiliği emreden ve kötülüğü yasaklayan kimselerdir. Bunu yapan oranın emiri sayılır. Kötüyü emreden ve iyiye engel olan âmir değildir.”

18. “Ümmetimden bir taife kıyamete kadar Hakk’ı ayakta tutmaya devam edecektir.bunların sonu Deccal ile muharebe edeceklerdir. Tâ sonunda İsa (AS) gelir de Mehdiye tabi olur.”  

19. “Âhir zamanda şeytan âlim sıfatında yer yüzünde dolaşır. Sizler ancak beş şeyden beş şeye çağıran âlimin sohbetine katılarak faydalanmaya koşun: İmanınızı şüphelerden koruyarak Yakîne ulaştıran, kibirden tevazuya, riyadan ihlasa çağıran, düşmanlıktan dostluğa ve kardeşliğe, dünya hırsından kanaate ve âhirete davet eden. İşte bu beş vasfı  kendinde taşıyan gerçek âlimdir. Bunun dışındakilerin meclislerine giderek oturup sohbet etmeyin.”  

20. “Sizler öyle bir zamandasınız ki emredilenin onda birini yapmazsanız helâk olusunuz. Öyle bir zaman gelecek ki emr olunanın onda birini yapan kurtulacaktır.”

21. “Müslüman eliyle, diliyle kimseye zarar vermeyendir. Müslüman mahza faydadır. Danışırsan sana faydalı olur. Yolculuk yaparsan sana fayda verir.alışveriş yaparsan senin faydanı düşünür. Komşuluk yaparsan sana faydalı olur. Hülâsâ Müslüman baştan ayağa menfaattir.”

Youtube Kanalıma Abone Olun!

Düzenli olarak paylaştığımız videoları kaçırmayın.

Abone Ol